Hotel Exterior - Hotel Noordzee
Hotel Exterior - Hotel Noordzee
Receptie - Hotel Noordzee
Receptie - Hotel Noordzee
Compact - Hotel Noordzee
Compact - Hotel Noordzee
Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Een rijke geschiedenis

De geschiedenis van Hotel Noordzee gaat terug naar 1870. In dat jaar verwelkomen Cornelis en Cornelia Kruyt hun eerste gasten in Pension Kruyt, zoals ons hotel in die tijd heette. Dochter Maartje zwaait de scepter in de keuken en onder leiding van dochter Barbara breidt het pension uit tot honderd bedden, wat enorm is in die tijd. In Katwijk aan Zee, een schilderachtig vissersdorpje, ontstaat in die periode een levendige kunstenaarsscène. De Duitse kunstschilder Hans von Bartels en Jan Toorop – tijdgenoten van Van Gogh en Mondriaan – logeren regelmatig bij de zusjes Kruyt.

Wederopbouw
Na de Tweede Wereldoorlog, waarin de boulevard en het pension noodgedwongen werden afgebroken, begint deel twee van de geschiedenis van ons hotel. Na lange onderhandelingen geven de broers Kees en Dirk Kruyt (neven van Barbara en Maartje) het startsein voor de wederopbouw van het pension. Onder leiding van de bekende architect Geert Drexhagen klaren aannemer Ouwehand en schildersbedrijf Kruyt binnen zes maanden de grote klus. En zo openen op 6 juli 1953 de deuren van het gloednieuwe Hotel Noordzee.

Generatie op generatie
In de jaren daarna vinden vele verbouwingen plaats: alle kamers krijgen een aparte badkamer en er wordt in 1987 een vierde verdieping op het hotel geplaatst. De volgende generatie Kruyt, de broers Kees, André en Frans breiden samen met hun ouders het hotel verder uit. Ze komen met het idee om een pannenkoekenhuis en pizzeria in het hotel te huisvesten. Beide restaurants zijn direct een groot succes, zowel bij de lokale bevolking als bij de hotelgasten. In 1993, als het hotel veertig jaar bestaat, wordt dit groots gevierd met een optreden van Lee Towers en Marco Borsato en afgesloten met spectaculair vuurwerk. In 2000 – het jaar dat de koninklijke familie tijdens Koninginnedag een bezoek brengt aan Katwijk – wordt weer een stuk nieuwbouw aan het hotel toegevoegd: een parkeerkelder en een aantal luxe suites. Oma en moeder Cisca Kruyt, weduwe van Kees senior, is nog steeds op de achtergrond aanwezig. Ook een aantal kleinkinderen zijn werkzaam in het hotel. U hoort het, Hotel Noordzee is met recht een familiehotel dat al generaties lang staat voor gastvrijheid en persoonlijke service.

Service met een persoonlijke touch
Hotel Noordzee is al meer dan zestig jaar een begrip in Katwijk aan Zee. Wij zijn een écht familiehotel, dat al generaties lang staat voor warme gastvrijheid, een ongedwongen sfeer en goede service. Altijd met een persoonlijke touch. Altijd met een glimlach. Of u nou gezellig een hapje komt eten in ons restaurant of blijft logeren: bij ons staat de deur altijd voor u open!