Hotel Exterior - Hotel Noordzee
Hotel Exterior - Hotel Noordzee
Receptie - Hotel Noordzee
Receptie - Hotel Noordzee
Compact - Hotel Noordzee
Compact - Hotel Noordzee
Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Een rijke geschiedenis

De geschiedenis van Hotel Noordzee gaat terug tot 1870. In dat jaar verwelkomen Cornelis en Cornelia Kruyt hun eerste gasten in Pension Kruyt, zoals het hotel in die tijd heette. Dochter Maartje zwaait de scepter in de keuken en onder leiding van dochter Barbara breidt het pension uit tot honderd bedden, wat enorm is in die tijd. In Katwijk aan Zee, een schilderachtig vissersdorpje, ontstaat in die periode een levendige kunstenaarskolonie, net zoals in Volendam, Den Haag en Bergen. De kunstschilders Hans von Bartels en Jan Toorop – tijdgenoten van Van Gogh en Mondriaan – logeren regelmatig bij de zusjes Kruyt.

Wederopbouw
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd alle bebouwing aan de Boulevard en de straten daarachter afgebroken ten behoeve van de Atlantic Wall die door de Duitse bezetter langs de hele kust wordt aangelegd. Na de oorlog krijgt Hotel Noordzee een nieuwe start. Na lange onderhandelingen geven de broers Kees en Dirk Kruyt (neven van Barbara en Maartje) het startsein voor de herbouw van het pension. Binnen zes maanden herrijst Hotel Noordzee onder leiding van de bekende architect Geert Drexhagen. De Katwijkse aannemer Ouwehand en schildersbedrijf Kruyt nemen voortvarend de bouw ter hand en zo openen op 6 juli 1953 de deuren van het gloednieuwe Hotel Noordzee.

In de jaren daarna vinden vele verbouwingen plaats.  Alle kamers krijgen een privebadkamer en in 1987 wordt een vierde verdieping op het hotel geplaatst. De volgende generatie Kruyt, de broers Kees, André en Frans breiden samen met hun ouders het hotel verder uit. Het restaurant wordt uitgebreid met een pannenkoekenhuis en pizzeria. Beide restaurants zijn direct een groot succes, zowel bij de lokale bevolking als bij de hotelgasten. In 1993, bestaat het hotel veertig jaar en dat wordt groots gevierd met een optreden van Lee Towers en Marco Borsato met ter afsluiting van het festijn een spectaculair vuurwerk. In 2000 – het jaar dat de koninklijke familie tijdens Koninginnedag een bezoek brengt aan Katwijk – wordt weer een stuk nieuwbouw aan het hotel toegevoegd: een parkeerkelder en een aantal luxe suites.

2024 en de jaren hierop volgend!
In 2023 wordt het hotel verkocht en verlaat de familie Kruyt het familiebedrijf. Het hotel blijft echter in Katwijkse handen. De Hoek-group wordt eigenaar van het gebouw en het team van Hotel Steeds aan Zee (https://www.steedsaanzee.nl), onder leiding van Marian Krijgsman en Maxime Ammerlaan, tekent voor de exploitatie. Samen met het voltallige personeel wordt verder gebouwd aan de geschiedenis van Hotel Noordzee. Een flinke renovatie en modernisering van het gebouw staat voor eind 2025 gepland.

Hotel Noordzee is al meer dan zeventig jaar een begrip in Katwijk en ver daarbuiten. Het team van Steeds aan Zee zet vanaf eind januari 2024 de exploitatie voort en gaat intussen de grootscheepse renovatie en modernisering voorbereiden. Onveranderd blijft de familiaire sfeer die al generaties lang garant staat voor warme gastvrijheid, een ongedwongen sfeer en goede service. We blijven u verwelkomen vanaf 2024 en nog vele, vele jaren daarna!