Strand - Hotel Noordzee
Strand - Hotel Noordzee
Strand - Hotel Noordzee
Strand - Hotel Noordzee
Katwijk - Hotel Noordzee
Katwijk - Hotel Noordzee
Vis - Hotel Noordzee
Vis - Hotel Noordzee
Katwijk aan Zee - Hotel Noordzee
Katwijk aan Zee - Hotel Noordzee
Beste Prijsgarantie
 — 
Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Katwijk aan zee: van natuurgebieden, winkelen tot de geschiedenis in duiken

Katwijk aan zee, een van de vele kustplaatsen die Nederland rijk is, biedt naast een van de mooiste stranden van Nederland, een rijke geschiedenis en genoeg activiteiten om een lang verblijf mee te vullen. Hoewel de meeste gasten natuurlijk komen om langs dit strand in Zuid-Holland te lopen, is het ook zeker de moeite waard om een nabijgelegen natuurgebied te bezoeken. Bosrijke gebieden waar het geluid van de ruisende oceaan de zeemeeuwen nooit ver weg zijn, zijn bijvoorbeeld Pan van Persijn, Lentevreugd, Ganzenhoek of verder naar het zuiden, bijvoorbeeld Meijendel.

Natuurgebieden Katwijk

Naast dat bosrijke gebieden als Pan van Persijn (of voor de Katwijkse bevolking:  Panbos) fijne plekken zijn voor een slentertocht, om te fietsen, picknicken of om te sporten, vind je er ook nog overblijfselen van de rijke geschiedenis die verbonden is aan Katwijk. Zo loopt er een restant van een tankmuur door het gebied dat nog onderdeel is van de Atlantikwall. Deze 5000 meter lange verdedigingslinie liep tijdens de Tweede Wereldoorlog van het noordelijkste punt van Noorwegen tot het zuidelijkste punt van Spanje. De bunkers, kanonnen en mijnenvelden langs deze linie moesten een invasie voorkomen.

Naast wandelen over het strand van Katwijk of door een van de bossen in de omgeving, zijn de glooiende golfbanen van de Oegstgeester Golfclub ook niet ver weg. Voor de liefhebber van een potje golf zijn er in Zuid-Holland genoeg golfbanen in de buurt te vinden, waardoor een weekend strand ook prima te combineren valt met een sportievere invulling.  

Vuurtoren van Katwijk

Wie een bezoek brengt aan een strand in Nederland, specifiek een bezoek aan het strand van Katwijk, kan een bezoek aan de vuurtoren natuurlijk niet overslaan. Hoewel de vuurtoren van Katwijk niet de geijkte rood-witte strepen heeft aan de buitenkant, is het witte rechthoekige gebouw toch een herkenbaar punt in de omgeving. Het is de op-één-na oudste vuurtoren van Nederland en hij is sinds 1605 te bewonderen. Wie meer informatie wil over de vuurtoren of over een bezoekje, kun je er hier meer over lezen.

Een bezoek aan Katwijk aan zee, levert in ieder geval een heerlijk uitgewaaid en ontspannen gevoel op. Het is heerlijk om je tijdens het verblijf onder te dompleen in alle prachtige natuur die Katwijk en de omgeving van Katwijk te bieden heeft. Voor degene die ook op zoek zijn naar een verblijf waarbij de stad nooit ver weg is, is een verblijf in Hotel Noordzee perfect te combineren met een bezoek aan het nabijgelegen Den Haag. Hier duik je volop het stadsleven in waar bijvoorbeeld een bezoek aan het Gemeentemuseum Den Haag en de winkelstraten natuurlijk niet mag ontbreken.